AFDELING UITGELICHT -  Customer Service

"Samen zorg je ervoor dat de klant koning is."

Hoi, wat is jouw functie bij Itec?
Hi, mijn naam is Lotte! Ik zit op de Customer Service afdeling van Itec.

Wat houdt de functie in?
Voornamelijk veel klant contact, het is een veelzijdige functie en geen een dag is hetzelfde. Je belangrijkste taak is het adequaat reageren bij storingen, vragen en bestellingen die klanten plaatsen.

Hoe ziet een dag op kantoor eruit?
Je begint elke ochtend op je eigen werkplek, vanuit daar is het eerste wat je s’ochtends doet, je openstaande storingen en orders nakijken, Dit zodat je tijdig van te voren klanten kan informeren en tussentijds op de hoogte kan houden. Vanuit daar ga je verder werken in de mailbox waar je die dag bent ingedeeld. Dit kan het plaatsen van bestellingen zijn en het aanmelden van storingen. Daarbij heb je ook continu klanten die inbellen, het is dus een functie waarin je veel moet samen werken en alles moet combineren. Het kan dus een best wel stressvolle baan zijn.

Wat zijn de leukste momenten tijdens je werk?
De leukste momenten van mijn werkzaamheden zijn het samenwerken met alle andere afdelingen binnen Itec en het tevreden stellen van de klant. Samen zorg je ervoor dat de klant koning is.

Hoelang werk je al bij Itec?
3 jaar.

Waarom is werken voor Itec leuk?
Binnen Itec hangt een fijne sfeer tussen de verschillende afdelingen en op vrijdag sluiten wij de week met z'n allen gezellig af in de bar.  

Heb je nog tips voor mensen die op de Customer Service afdeling willen werken?
Jazeker, geduld is een schone zaak.


Voor de vacature ga naar deze link en solliciteer snel!

Open sollicitatie

Heb je interesse in een functie binnen Itec? Vul dan het open sollicitatie formulier in.